Σεισμός Ελασσόνα: 520 σπίτια μη κατοικήσιμα, δεκάδες τα ακατάλληλα δημόσια κτίρια - εκκλησίες


Οι σεισμοί που έχουν πλήξει την Ελασσόνα έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλο τον δομικό ιστό, ενώ 520 σπίτια έχουν κριθεί ακατάλληλα.

Η Ελασσόνα μετράει ακόμη τις πληγές της από τους δυνατούς σεισμούς, που έχουν σημειωθεί τις δύο τελευταίες ημέρες, ενώ πολλά σπίτια αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Επιπλέον, ιδιαίτερα αποκαλυπτικά για τις ζημιές που έχει υποστεί η περιοχή, είναι τα στοιχεία από τους ελέγχους και τις αυτοψίες, που έκαναν μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και Δημόσια κτίρια στους Δήμους Ελασσόνας και Τυρνάβου.

Έως την Παρασκευή 5 Μαρτίου έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 941 κτίρια:

  •     Από αυτές 841 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 520 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες.
  •     Επίσης, έχουν ελεγχθεί 22 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι είναι οι 12.
  •     Όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτήρια «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί τα 17 από τις 26 αυτοψίες, ενώ σε 52 άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλους) τα 51 κρίθηκαν ακατάλληλα προς χρήση.
  •     Έχουν γίνει έλεγχοι και σε 64 σχολικές μονάδες και στο Δικαστικό Μέγαρο, το Νοσοκομείο, το Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και το ΕΦΚΑ Λαρίσης.


Επίσης, ξεκινά σήμερα από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η μεταφορά οικίσκων και τροχόσπιτων για την προσωρινή στέγαση των πληγέντων από το σεισμό.




 

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου