H μαύρη σοκολάτα μειώνει (λίγο) την αρτηριακή πίεση

 H μαύρη σοκολάτα μειώνει (λίγο) την αρτηριακή πίεση
Χημικές ουσίες στο κακάο «χαλαρώνουν» τα αιμοφόρα αγγεία
Η μαύρη σοκολάτα μειώνει ελαφρώς την αρτηριακή πίεση
Λονδίνο 
Σειρά ερευνών έχουν δείξει διάφορες ευεργετικές ιδιότητες της μαύρης σοκολάτας στον οργανισμό. Μια νέα μελέτη φέρνει στο φως άλλη μια. Οπως φαίνεται η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μειώνει ελαφρώς τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης.

Η μελέτη
Ερευνητές του Cochrane Group, μιας μεγάλης επιστημονικής συνεργασίας που καλύπτει πολλούς τομείς ιατρικής έρευνας, πραγματοποίησαν μετανάλυση στην οποία διαπιστώθηκαν τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας σε σχέση με την αρτηριακή πίεση.
Οι ερευνητές ανέλυσαν 20 έρευνες και διαπίστωσαν ότι μια χημική ουσία στο βασικό συστατικό της μαύρης σοκολάτας, το κακάο, μειώνει (αλλά όχι αξιοσημείωτα) την αρτηριακή πίεση.
Το κακάο περιέχει μια κατηγορία αντιοξειδωτικών ουσιών (τα φλαβονοειδή) που παράγουν μια χημική ουσία (νιτρικό οξείδιο) η οποία σύμφωνα με τους ερευνητές «χαλαρώνουν» τα αιμοφόρα αγγεία επιτρέποντας έτσι στο αίμα να κυκλοφορεί πιο εύκολα στον οργανισμό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η μείωση που επιτυγχάνεται με καθημερινή κατανάλωση λίγων κομματιών μαύρης σοκολάτας δεν είναι τέτοια που να κάνει κάποιον που δεν τρώει μαύρη σοκολάτα να αρχίσει να το κάνει αφού η σοκολάτα διαθέτει και κάποια συστατικά (ζάχαρη, λίπη κ.α) που δεν είναι «φιλικά» για τον οργανισμό.

http://troktiko.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου