Σε κρίσιμη η κατάσταση η Αμερικανίδα που τραυματίστηκε απο βαρελότο στη Σαντορίνη

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή εξακολουθεί να δίνει η Αμερικανίδα που τραυματίστηκε, μαζί με ακόμη έξι άτομα, στη Σαντορίνη από έκρηξη αυτοσχέδιου βαρελότου κατά τη διάρκεια της Ανάστασης. Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου οδηγούνται σήμερα οι φερόμενοι δράστες.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Κρήτης νοσηλεύεται η Αμερικανίδα που τραυματίστηκε το βράδυ της Ανάστασης όταν αυτοσχέδιο βαρελότο «έσκασε» στο προαύλιο του Ι. Ν. Παναγίας του Ακάθιστου Ύμνου στην Οία της Σαντορίνης. Η γυναίκα, που είναι πιο σοβαρά τραυματισμένη από τους υπόλοιπους, χειρουργήθηκε στην κοιλιακή χώρα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου νοσηλεύονται ακόμη τέσσερις από τους συνολικά επτά τραυματίες. Ένας από αυτούς φέρει τραύματα στο μάτι, άλλος ένας στα πόδια και οι υπόλοιποι φέρουν τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός τους. Από την ίδια έκρηξη του βαρελότου στο προαύλιο του Ιερού Ναού Παναγίας του Ακάθιστου Ύμνου στην Οία τραυματίστηκαν άλλα τρία άτομα, ένας 23χρονος Έλληνας και δύο υπήκοοι Κύπρου, αλλά δεν χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο καθώς είχαν ελαφρότερα τραύματα. Γι' αυτό αποχώρησαν από το Κέντρο Υγείας του νησιού μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Εν τω μεταξύ, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου οδηγούνται σήμερα το πρωί οι δύο Έλληνες (ηλικίας 34 και 23 ετών) που κατηγορούνται ότι με αυτοσχέδιο βαρελότο προκάλεσαν τον τραυματισμό επτά ατόμων. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από έκρηξη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου