Δελτίο τύπου οργάνωσης μελών ΣΥΡΙΖΑ Αμφιλοχίας

Το τελευταίο χρονικό διάστημα εντείνονται  οι «πληροφορίες»  και οι συζητήσεις υπό μορφή «διαρροών» στον ηλεκτρονικό τύπο της πόλης μας για το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις  αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014. Θα  θέλαμε να επισημάνουμε ότι οι αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα ληφθούν συντεταγμένα και στα πλαίσια της αυτοδιοικητικής του αντίληψης , όχι στην βάση που παράγοντες, πρώην και νυν, σε προσωπικό επίπεδο επιδιώκουν.

Άλλωστε υπάρχουν ικανά αυτοδιοικητικά στελέχη και ενεργοί πολίτες που είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις ανάγκες της κοινωνίας για κοινωνική και πολιτική ανατροπή και στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται και εγγυάται ότι θα κάνει πράξη.

Επίσης σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι καθαρά πολιτική. Διεκδικούμε την αυτοδιοίκηση ως γνήσιο λαϊκό και κοινωνικό θεσμό, ανοιχτή και ανατροφοδοτούμενη από την κοινωνία, σε ρόλο εγγυητή των κοινωνικών αγαθών και της δημοκρατικής έκφρασης, υποκινητή της κοινωνικής διεκδίκησης, αντίστασης και συμμετοχής, που να συνδέεται με τα κινήματα και τους αγώνες των πολιτών για τη βελτίωση των όρων ζωής και εργασίας.

Στη βάση των παραπάνω οι όποιες αποφάσεις ληφθούν, θα ανακοινωθούν στον κατάλληλο χρόνο και τόπο με απόλυτα διαφανή και δημοκρατικό τρόπο. Oι «κουβέντες καφενείου» που αφορούν πρόσωπα, πρώην αιρετούς ή μη δεν αφορούν την οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αμφιλοχίας.

                                                                                                                Οργάνωσης Μελών
                                                                                                              του ΣΥΡΙΖΑ Αμφιλοχίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου