Δέκα Αιτωλοακαρνάνες και ενας Αμφιλοχιώτης ελέγχονται για ξαφνικό πλουτισμό.

Λίστα με 1747 "βαριά ονόματα" τα οποία ελέγχονται για "ξαφνικό πλουτισμό" σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, έρχονται σήμερα στο φως από την εφημερίδα «6 ημέρες» που εκδίδει ο Αντώνης Δελατόλας.

Η λίστα περιέχει και 10 ονόματα υπαγόμενα φορολογικά σε ΔΟΥ της Αιτωλοακαρνανίας, ένα από την Αμφιλοχία, δύο από το Μεσολόγγι, ένα από τη Ναύπακτο και έξι από το Αγρίνιο. Στο Μεσολόγγι τα ονόματα προέρχονται από τον κατασκευαστικό κλάδο.

To Amfiloxia online διευκρινίζει πως τα πρόσωπα ελέγχονται και υπάρχει περίπτωση να μην βρεθεί κάτι επιλήψιμο σε βάρος τους. Η εφημερίδα "6 Μέρες"  επισημαίνει  ότι ο έλεγχος ξεκίνησε από 32 συνεργεία ελέγχου σε όλη την χώρα ύστερα από στοιχεία που προέκυψαν από το σύστημα Elenxis.
Ο έλεγχος εκτείνεται σε δυο επίπεδα. Πρώτον να διαπιστωθεί αν όντως ο εμφανιζόμενος πλουτισμός είναι πραγματικός.

 Και δεύτερον, αν υπάρχει, να διαπιστωθεί αν είναι νόμιμος. Τον Απρίλιο του 2011, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή για να γίνει λεπτομερής έλεγχος σε αυτούς τους 1747 φορολογούμενους, ώστε να διαπιστωθεί αν ισχύει και αν δικαιολογείται ο πλουτισμός που εμφανίζουν στο σύστημα. Το περίεργο, σύμφωνα με τις «6 Μέρες», είναι ότι ενάμιση χρόνο μετά δεν έχει προχωρήσει ο έλεγχος όπως θα έπρεπε...  πατήστε ΕΔΩ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου