Στη ΜΕΘ πέντε άτομα που ήπιαν απορρυπαντικό πλυντηρίου αντί για ποτό σε μπαρ


Συνολικά πέντε άτομα νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, μετά από κατανάλωση πιθανότατα απορρυπαντικό πλυντηρίου το οποίο τους σέρβιραν σε μπαρ ξενοδοχείου στην περιοχή των Γουβών του Δήμου Χερσονήσου

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια παρέα τουριστών βρισκόταν σε μπαρ ξενοδοχείου όταν αποφάσισαν να πιούν σφηνάκια με εργαζόμενους. Αντί για σφηνάκια όμως μια εργαζόμενη σέρβιρε από αμέλεια καθαριστική ουσία για πλυντήριο με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στο ΕΚΑΒ.


Στο σημείο έσπευσαν διασώστες οι οποίοι παρέλαβαν 6 άτομα με συμπτώματα δηλητηρίασης από άγνωστη χημική ουσία και τους μετέφεραν στο ΠΑΓΝΗ. Η κοπέλα που σέρβιρε τα ποτά πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, με την κατάσταση της υγείας της να μην εμπνέει ανησυχία.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες τους σέρβιραν απορρυπαντικό πλυντηρίου. Σε κάθε περίπτωση δείγμα της άγνωστης χημικής ουσίας εστάλη στο γενικό χημείο του κράτους.

Στο νοσοκομείο οι γιατροί κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες έτσι ώστε να σώσουν τα πέντε άτομα. Τελικά κατάφεραν να τους διασωληνώσουν και πλέον νοσηλεύονται στη ΜΕΘ σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση.

Το Creta24 αναφέρει ότι  ένας εκ των πέντε ατόμων χρειάστηκε να μεταφερθεί το Βενιζέλειο Νοσοκομείο γιατί δεν υπήρχαν άλλα διαθέσιμα κρεβάτια στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

Ο άνδρας που μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο είναι ένας 38χρονος Έλληνας ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου και υποστηρίζεται αναπνευστικά, με τους γιατρούς να παρακολουθούν συνεχώς την κατάσταση της υγείας τους.

Για το περιστατικό έχει ξεκινήσει έρευνα από την αστυνομία. Έχουν συλληφθεί η κοπέλα που ήταν στο μπαρ και σέρβιρε, ο διευθυντής του ξενοδοχείου, καθώς και ένας ακόμη εργαζόμενος για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου