Η μεγάλη αλλαγή φέτος με self και rapid test για τα Ρεβεγιόν


Είναι η πρώτη χρονιά φέτος που θα κάνουμε γιορτές χωρίς να είναι απαραίτητο το rapid test για τους ανεμβολίαστους ή να υπάρχει ισχυρή σύσταση για self test.


Λίγες μέρες μας χωρίζουν από τις φετινές γιορτές οι οποίες φέτος θα έχουν μια μεγάλη αλλαγή. Για πρώτη φορά μετά από δυο χρόνια αυστηρών μέτρων λόγω κορονοϊού, φέτος δεν υπάρχει το υποχρεωτικό rapid test για όσους είναι ανεμβολίαστοι προκειμένου να εισέλθουν στους εσωτερικούς χώρους αλλά ούτε και ισχυρή σύσταση για διενέργεια self test σε εμβολιασμένους πριν καθίσουν στο γιορτινό τραπέζι.



Ποιος άλλωστε μπορεί να ξεχάσει το sms στο 13033 και τον κωδικό 6 για την επιστροφή από το ρεβεγιόν όχι στο τόσο μακρινό 2020 ή το διαφορετικό sms στο 13033 για τη μετάβαση στο συγγενικό σπίτι που γίνεται το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και διαφορετικό για την επιστροφή. Δηλαδή, τα δύο sms στο 13033.


Παράλληλα υπήρχε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 05:00 το πρωί αλλά και απαγόρευση μετακίνησης.


Λίγο πιο ελεύθερα ήταν οι γιορτές πέρσι, το 2021, που υπήρξε ισχυρή σύσταση για self test στα ρεβεγιόν. Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τότε οτι θα δοθούν δύο δωρεάν self test στους πολίτες, μέσα στις γιορτές προκειμένου να γίνουν τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια με απόλυτη ασφάλεια.


Παράλληλα για τη διασκέδαση και την εστίαση, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων ήταν μέχρι τις 12 το βράδυ και λειτουργούσαν μόνο με καθήμενους σε τραπέζια των 6 και με τις απαραίτητες αποστάσεις, ενώ υπήρξε απαγόρευση της μουσικής.


Φέτος λοιπόν είναι η πρώτη φορά που θα κάνουμε όλοι ελεύθερα ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς και Χριστουγέννων χωρίς κανένα μέτρο κατά του κορονοϊού.


Όπως επεσήμανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης, εξαιτίας αυτού αναμένεται να υπάρξει αύξηση των λοιμώξεων η οποία θα έχει άμεση σχέση με τις γιορτές, γιατί είναι οι πρώτες ελεύθερες γιορτές, οπότε θα υπάρχει μία δυναμικότητα της κοινωνίας στην διασκέδαση, στο ταξίδι και σε πράγματα που τους έχουν λείψει.


Από την άλλη επισήμανε ότι όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να προστατεύσουμε τους μεγάλους ανθρώπους και τους ευάλωτους, γιατί απ’ ότι φαίνεται αυτοί είναι ο στόχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου