Κορονοϊός: Δυσοίωνη η εικόνα της πανδημίας – Σε 15 ημέρες αποκλιμάκωση στα κρούσματα και σε ένα μήνα στα νοσοκομεία

Εξαιρετικά ανήσυχοι εμφανίζονται οι επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων μετά τη δραματική τροπή της πανδημίας στην Ελλάδα. Η κορύφωση του τρίτου κύματος και ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων του κορονοϊού αναμένεται να συνεχιστεί, όπως λένε, ενώ δεν βλέπουν αποκλιμάκωση στις ημερήσιες μολύνσεις και την πίεση στα νοσοκομεία, πριν περάσει ένας μήνας. Λύσεις ανάγκης επιστρατεύει το Υπουργείο Υγείας για το ΕΣΥ.


Το κρίσιμο ερώτημα είναι, εάν το ΕΣΥ στην Αττική θα αντέξει την αφόρητη πίεση των ημερήσιων εισαγωγών ασθενών Covid. Όπως παραδέχθηκε κι ο υπουργός Υγείας χθες Τετάρτη 10/3, τα νοσοκομεία στην Αττική επιβαρύνονται ημερησίως με περισσότερους από 185 ασθενείς με κορονοϊό. Είναι δηλαδή, όπως εξήγησε “σαν να γεμίζει καθημερινά σε κάθε εφημερία ένα νοσοκομείο δυναμικότητας 200 κλινών”.

Επιδημιολόγοι της Επιτροπής με τους οποίους επικοινώνησε το iatropedia.gr, διαβλέπουν αργή αποκλιμάκωση της πίεσης στα νοσοκομεία. Αυτή αναμένεται να συμβεί, όπως λένε, 15 ημέρες μετά την μείωση του αριθμού των ημερήσιων κρουσμάτων.

Περισσότερα στο iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου