χιόνια στην Αττική:Σοβαρά προβλήματα – Διακοπές ρεύματος - Σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων μέχρι τις 10


Εν υπνώσει έπιασε το χιόνι τους καθ’ ύλην αρμοδίους παρά τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων με την Αθήνα να έχει μπει στον πάγο

Το χιόνι έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε όλη την Αττική ακόμα και στις περιοχές κοντά στη θάλασσα. Το θέμα είναι εάν η Περιφέρεια Αττικής και οι δήμοι θα μπορέσουν να κρατήσουν ανοικτές, τουλάχιστον, τις κεντρικές αρτηρίες.

Ακόμα και κεντρικοί δρόμοι του κέντρου της Αθήνας όπως στο Σύνταγμα και στη λεωφόρο Συγγρού, είναι σκεπασμένοι με χιόνι με την Πολιτική Προστασία να συστήνει στους κατοίκους όλου του Λεκανοπεδίου να αποφύγουν τις μετακινήσεις μέχρι τις 10 το πρωί.

Avgi.gr

Σοβαρά προβλήματα και σε όλες τις κεντρικές αρτηρίες από τη Θηβών και τη Λεωφόρο Συγγρού μέχρι την Αθηνών - Κορίνθου και την παραλιακή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αθηνών Κορίνθου στο ρεύμα προς Ελευσίνα έχουν εγκλωβιστεί εκχιονιστικά μηχανήματα που μπλόκαραν εξαιτίας αυτοκινήτων που είχαν μείνει λόγω του χιονιού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, «οι μεν κάτοικοι να μην προβούν σε οποιαδήποτε μετακίνηση που μπορούν να αποφύγουν, ή να αναβάλλουν, οι δε εργαζόμενοι που χρειάζεται να μετακινηθούν να το πράξουν μετά τις 10.00 π.μ. και σε συνεννόηση με την εργοδοσία τους».

Η χιονόπτωση θα είναι συνεχής μέχρι τις 10.00 π.μ. και συστήνεται μεγάλη προσοχή σε όλους τους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις όποιες απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις τους. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί στο επόμενο τρίωρο, σημειώνεται από την Πολιτική Προστασία.

Αν και η σύσταση ήταν αρχικά μόνο για τους κατοίκους του Βόρειου και Ανατολικού τομέα, το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε σοβαρά προβλήματα σε πάρα πολλά σημεία του οδικού δικτύου με αποτέλεσμα να η σύσταση να επεκταθεί για όλο το Λεκανοπέδιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και περιοχές του κέντρου όπως το Παγκράτι και η Κυψέλη έχουν προβλήματα από τη χιονόπτωση τα οποία εντείνονται από φορτηγά τροφοδοσίας που έχουν κολλήσει σε δρόμους που το χιόνι έχει γίνει πάγος.

 Διακοπή κυκλοφορίας

-Στη λεωφόρο Αθηνών 
-Στην Αθηνών – Λαμίας μέχρι τις 7 το απόγευμα
-Στη λεωφόρο Αλίμου- Κατεχάκη από το ύψος της οδού Πίνδου έως την πλατεία της Ηλιούπολης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
-Στη Λ. Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος του γηπέδου του Εθνικού Αστέρα.
-Στην Λεωφόρο Μεσογείων, από την διασταύρωση με την οδό Αγίας Τριάδος στην Αγία Παρασκευή στο ρεύμα προς Γέρακα.

Διακοπές ρεύματος

Σοβαρά προβλήματα κυρίως από τις πτώσεις δέντρων έχουν σημειωθεί και στην ηλεκτροδότηση.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ,  προβλήματα ηλεκτροδότησης σημειώνονται στις περιοχές του Νέου Ηρακλείου, της Εκάλης, Δροσιάς, Ν. Ιωνίας, Ψυχικού, Αμαρουσίου και Βάρης, καθώς το επιπλέον βάρος από τη συνεχόμενη χιονόπτωση στα κλαδιά των δέντρων προκαλεί  την πτώση τους και κατ΄επέκταση ζημιές στο Δίκτυο.Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης, επίσης, στον Διόνυσο και τη Σταμάτα όπου υπάρχουν συνεχείς διακοπές ρεύματος.


avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου