Αλ. Τσίπρας: «Την Κυριακή γράφουμε ιστορία»

Ως δημοψήφισμα χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως την επομένη των εκλογών «αρχίζουμε μαζί μια νέα πορεία ανασυγκρότησης και αναγέννησης για τη πατρίδα και του λαό μας».
    
Μεγάλη σε κόσμο ήταν η προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομόνοια, κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως «αυτή την Κυριακή οι Έλληνες γράφουμε Ιστορία. Αποφασίζουμε με τόλμη και ευθύνη σε ένα δημοψήφισμα για τη ζωή μας, για την Ελλάδα, για την Ευρώπη».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή στις κάλπες των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών την Κυριακή, χαρακτηρίζοντας τις εκλογές ως δημοψήφισμα, ενώ εξαπέλυσε πυρά κατά της σημερινής κυβέρνησης.

«Σήμερα η φωνή σας ακούγεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Την Ευρώπη που έμαθε επιτέλους πως η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν φωνή και αξιοπρέπεια. Πως ο λαός μας έχει περηφάνια και μπορεί να ορθώνει το ανάστημά του. Και μπορεί να ξαναπάρει το μέλλον στα χέρια του. Κλείνοντας την πόρτα της Ιστορίας στον παλιό κόσμο που φεύγει. Στον κόσμο του κυρίου Σαμαρά και του κυρίου Βενιζέλου. Στην παλιά Ελλάδα. Στους εκλεκτούς των δανειστών. Την Κυριακή ο λαός μας, γράφει Ιστορία», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε όλους τους Έλληνες πολίτες να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, προτρέποντάς τους την Κυριακή να ψηφίσουν «δημοκρατία, αξιοπρέπεια, αλλαγή. Ρίξτε στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Στείλτε μήνυμα ελπίδας και αλλαγής στην Ευρώπη. Όσο πιο μεγάλη, πιο καθαρή, πιο σαρωτική είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πιο βέβαιο θα είναι το τέλος των μνημονίων. Το τέλος της υποταγής. Το τέλος της αναξιοπρέπειας. Στις 25 τελειώνουμε με όσους τόσα χρόνια μας τελειώνουν. Και στις 26 αρχίζουμε μαζί μια νέα πορεία ανασυγκρότησης και αναγέννησης για τη πατρίδα και του λαό μας».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε μισθούς και συντάξεις (κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ για όλους, αποκατάσταση των συντάξεων ξεκινώντας από τις χαμηλότερες), σε θέματα φορολογίας (φορολογική ελάφρυνση μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, προγράμματα υποστήριξης αγροτών, ευνοϊκές ρυθμίσεις χρεών σε τράπεζες και το Δημόσιο) και σε άλλα κοινωνικά και οικονομικά θέματα (δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία, στέγη, τροφή, ρεύμα και θέρμανση για όλους, προστασία της πρώτης κατοικίας, μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης).

Όσο για την κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας είπε: «Αυτή δεν είναι κυβέρνηση. Είναι κράτος εκβιαστής,είναι οδοστρωτήρας. Πρέπει να τους σταματήσουμε. Είναι ζήτημα επιβίωσης…»,

 efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου