Αγρίδι,Σταθά και Θύαμο επισκεύτηκαν οι Ενεργοί Πολίτες και ο Βαγγέλης Τσούκας

Κίνηση Ενεργών Πολιτών Δήμου Αμφιλοχίας

Δελτίο Τύπου
Την περιοχή τού Ινάχου επισκέφθηκε απόψε ο επικεφαλής της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, Βαγγέλης Τσούκας.  Τόσο στο Αγρίδι, όσο και στον Σταθά και τον Θύαμο, η παρουσία τού κόσμου υπήρξε μαζική. Οι δημότες αποδεικνύουν με την ενεργή συμμετοχή τους ότι ανταποκρίνονται στα νέα ήθη που φέρνει στον προεκλογικό στίβο η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Τσούκα: διάλογος με τον πολίτη κι όχι μονόλογος από καθ’ έδρας. Και το σημαντικότερο, διάθεση να ακούσει και να αφουγκραστεί τις αγωνίες τού κόσμου, φέρνοντας τα πραγματικά μείζονα προβλήματά του στην επιφάνεια, και προτείνοντας υλοποιήσιμες λύσεις, χωρίς άσκοπους λεκτικούς βερμπαλισμούς.

Παρουσιάστηκαν οι θέσεις τής Κίνησης για τον αγροτο – κτηνοτροφικό τομέα και για το οξυμμένο και άλυτο εδώ και πολλά χρόνια πρόβλημα της ύδρευσης. Ο Βαγγέλης Τσούκας άσκησε σκληρή κριτική κατά του απερχόμενου δημάρχου, ο οποίος, εξαιτίας της δωδεκάχρονης αδράνειάς του, έχει υποχρεώσει τους κατοίκους τής περιοχής να βιώνουν τις συνθήκες γκέτο. Καθώς το νερό θεωρείται στοιχειώδες αγαθό κάθε πολιτισμένης κοινωνίας, και η έλλειψη του ενέχει τον κινδύνους για τη δημόσια υγεία! Η επικοινωνία συνεχίστηκε στο ίδιο θερμό κλίμα, με τον κόσμο να εκφράζει την αγανάκτησή του για την παρούσα κατάσταση. Ενώ στα στοιχεία που παρουσίασε ο Βαγγέλης Τσούκας για τα ψηφοθηρικά παιχνίδια τού κ. Κοιμήση, με τις προεκλογικές χαλικοστρώσεις –τσιμεντοστρώσεις παντός δρόμου, οι παρευρισκόμενοι έδωσαν και τις δικές τους παρόμοιες μαρτυρίες. Ανέφεραν, μάλιστα, και τα σχετικά με το σχολείο Μαλεσιάδας, το οποίο δεν έκλεισε χάρη στην έγκαιρη αντίδραση των κατοίκων, κι όχι, όπως διατυμπανίζουν κάποιοι, από ενέργειες μιας, ακόμη μια φορά, απούσας δημοτικής αρχής!

Στον νέο δήμο που οραματιζόμαστε, όπως ανέφερε ο Βαγγέλης Τσούκας, τα Τοπικά Συμβούλια θα λειτουργούν παράλληλα και συνεργατικά με τη δημοτική αρχή. Ο πολίτης θα έχει λόγο και θα βρίσκει πάντα ανοιχτές τις πόρτες του δημάρχου του. Η εποχή του ηγεμονισμού και των αυλικών θα τελειώσει ανεπιστρεπτί!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου