Δυο νεκροί εργάτες από πτώση τοίχου

Πολύωρη επιχείρησή απεγκλωβισμού των δύο άτυχων ανδρών. 

Στις 11.30 απεγκλωβίστηκε ο πρώτος και στις 12.45 ο δεύτερος καταπλακωθείς από τα χαλάσματα της παλιάς εγκαταλελειμμένης μονοκατοικίας.

Συνελήφθει ο χειριστής του μηχανήματος που εκτελούσε εργασίες στην παλιά μονοκατοικία και έδωσε κατάθεση στην αστυνομία.

Στη Γραμματικού, του δημοτικού διαμερίσματος Αρακύνθου του δήμου Αγρινίου, χθες το πρωί, λίγο μετά τις 10.00, δύο άνδρες βρήκαν τραγικό θάνατο όταν καταπλακώθηκαν από τοίχο εγκαταλελειμμένης παλαιάς μονοκατοικίας.

Οι δύο άνδρες 36 και 49 ετών εκτελούσαν εργασίας στον υποτυπώδη αύλιο χώρο της μονοκατοικίας που ανήκε στον 36χρονο άνδρα, ο οποίος ήταν από την Γραμματικού, όταν καταπλακώθηκαν από τον τοίχο του σπιτιού. Από το σημείο την ώρα του τραγικού συμβάντος έλλειπε ο 43χρονος άνδρας που χειρίζονταν το εκσκαπτικό μηχάνημα και ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγρινίου σε κατάσταση σοκ. Ο 36χρονος άτυχος άνδρας είχε προσφάτως παντρευτεί και ανέμενε το πρώτο του παιδί, ενώ ο 49χρονος που κατάγονταν από το Παναιτώλιο της δημοτικής ενότητας Θεστιέων είχε ένα ανήλικο παιδί.

Ο 43χρονος χειριστής του μηχανήματος συνελήφθει στο νοσοκομείου που είχε μεταφερθεί, αφού ξεπέρασε το σοκ που είχε υποστεί. Στη συνέχεια, νωρίς χθες το απόγευμα, έδωσε κατάθεση και αναμένεται η απάντηση του εισαγγελέα για τα περεταίρω. Θα γίνει προανάκριση, ενώ η κατηγορία που θα αντιμετωπίσει θα αφορά ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Η πυροσβεστική υπηρεσία Αγρινίου έφτασε στο σημείο περίπου στις 10.23 και ξεκίνησε την επιχείρηση απεγκλωβισμού των δύο ανδρών οι οποίοι κυριολεκτικά είχαν ταφεί κάτω από τα  χαλάσματα του σπιτιού. Ο απεγκλωβισμός του πρώτου ανδρός έγινε στις 11.30 και του δευτέρου στις 12.45. Το εγκαταλειμμένο σπίτι από την πλευρά της κατάρρευσής του είχε υψομετρική διαφορά από το σημείο που βρέθηκαν καταπλακωμένοι οι δύο άνδρες.

Συνολικά έσπευσαν στο σημείο 17 πυροσβέστες από την υπηρεσία του Αγρινίου και τρία οχήματα, ενώ στο σημείο μετέβησαν και τέσσερις άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ, ενώ εκ των 17 πυροσβεστών υπήρχαν και πυροσβέστες που είναι από την περιοχή και έσπευσαν εθελοντικά. Από την πρώτη στιγμή του τραγικού συμβάντος ήταν εκεί ο Αν. Διοικητής της Π.Υ Αγρινίου Πυραγός κ Ευστράτιος Πετράκης και ο Αν. Διοικητής του νομού Αιτωλοακαρνανίας Αντιπύραρχος κ Δημήτρης Κοντογιάννης. Οι δύο άτυχοι άνδρες αφού απεγκλωβίστηκαν διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Αγρινίου. Στο σημείο εξ αρχής ήταν και άνδρες της αστυνομίας, ενώ την διαλεύκανση την προανάκριση της υπόθεσης ανέλαβε το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Μετά την γνωστοποίηση του τραγικού συμβάντος πήγαν στο σημείο συγγενείς και φίλοι των θυμάτων, ενώ ο ανείπωτος πόνος ήταν το συναίσθημα που κυριαρχούσε σε όσους φίλους, συγγενείς, γείτονες, περαστικούς και συγχωριανούς ήταν στο σημείο.

Εφημερίδα Συνείδηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου