ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ Να ατείλουμε στα σκουπίδια της ιστορίας το Νεοναζισμό

“Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον
καινούριο τάχα κάτι να μας φέρει.
Τι κρύβει μέσ' στα δόντια του το ξέρω,
καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.

Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν
και χάνονται βαθιά στα περασμένα.
Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν,
μα όχι και το μίσος του για μένα.”

“O Φασισμός”, στίχοι: Φώντας Λάδης

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά το πραγματικό προσωπείο του φασισμού. Το πρόσωπο του φασισμού είναι παντού το ίδιο και κανένα καμουφλάρισμα δεν το κάνει πιο προσιτό. Ιστορικά ο φασισμός και ο ναζισμός έχουν αποδειχτεί οι καλύτεροι και πιο σκληροί υποστηρικτές του συστήματος και πολέμιοι κάθε ανθρώπου που αγωνίζεται για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρεπείς όρους ζωής. Οι φασίστες δρουν σε αγαστή συνεργασία με τους καταπιεστές της εργαζόμενης τάξης, ώστε να την εκφοβίσουν, να την υποτάξουν, να την καταστήσουν αδύναμη να διεκδικήσει τα δικαιώματά της, να πάρει πίσω τη ζωή που της έκλεψαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

 Το “αντισυστημικό”  προσωπείο  της Χρυσής Αυγής καθημερινά καταρρέει. Η ναζιστική συμμορία του παρακράτους επιδιώκει την καλλιέργεια ενός κλίματος φόβου και τρόμου, βοηθώντας την κυβέρνηση και μέσα στη Βουλή, στηρίζοντας πολλά αντιλαϊκά μέτρα, στοχοποιώντας τους μετανάστες και την Αριστερά σαν υπεύθυνους για όλα τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας, αποπροσανατολίζοντας τον κόσμο από τους πραγματικούς υπαίτιους της κρίσης και τα πραγματικά επίδικα της συγκυρίας.

 Καταγγέλλουμε όλους αυτούς που υπέθαλψαν και υποθάλπουν την επώαση των αυγών του νεοναζιστικού  φιδιού:

•Αυτούς που αφού υιοθέτησαν  την πατριδοκαπηλία και τις θέσεις της Χρυσής Αυγής για το μεταναστευτικό, ανέχονται να γίνεται η αστυνομία απλός παρατηρητής των δολοφονικών επιθέσεων εναντίον αδύναμων μεταναστών ή αντιφασιστών όπως συνέβη και πρόσφατα με τη δολοφονική  επίθεση εναντίον μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα.

•Αυτούς που καλλιεργούν  εμφυλιοπολεμικό κλίμα με την εγκληματική θεωρία των δύο άκρων, εξισώνοντας θύτες και θύματα, ταυτίζοντας την αριστερά και τους πολιτικούς-ειρηνικούς αγώνες των εργαζόμενων και του λαού μας για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της  πολιτικής τους με την εγκληματική δράση των παρακρατικών νεοφασιστών.

•Αυτούς που ωραιοποιούν την εικόνα των υπάνθρωπων υμνητών του Χίτλερ και του Παπαδόπουλου, που τους πλασάρουν στις τηλεοπτικές-ραδιοφωνικές εκπομπές των ΜΜΕ ενώ αποσιωπούν εντέχνως την ναζιστική τους ιδεολογία, την παραστρατιωτική τους εκπαίδευση και την παρακρατική τους δράση.

Σε μια περίοδο που η επίθεση ενάντια στο λαό δυναμώνει, που χιλιάδες εργαζόμενοι απολύονται και το δικαίωμα των νέων στη μόρφωση τσακίζεται, είναι εχθροί του λαού αυτοί που χτυπάνε τους εργάτες και τους νεολαίους που αγωνίζονται.

Αυτή την ώρα χρειάζεται παλλαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στην ασκούμενη πολιτική και την φασιστική πρόκληση και συγχρόνως ψυχραιμία και δημοκρατική εγρήγορση, γιατί γνωρίζουμε πως πολλές φορές τα οργανωμένα σχέδια αποσταθεροποίησης και αποπροσανατολισμού εμπεριέχουν και προβοκάτσιες.

Με μαζικούς, μαχητικούς, ειρηνικούς αγώνες να απομονώσουμε τους φασίστες στη συνείδηση του λαού. Το έδαφος της δημοκρατίας είναι η δική μας σταθερή και μόνιμη επιλογή και πάνω σ’ αυτή θα τσακίσουμε Χ.Α. και την ακροδεξιά.

                                                ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου