Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρικών Φαινομένων

Από αργά το μεσημέρι του Σαββάτου, αναμένεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού με κατά διαστήματα βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης και σποραδικές καταιγίδες, στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Από το απόγευμα κυρίως και μετά, βαθμιαία επιδείνωση με βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, θα παρουσιάσει ο καιρός και στην υπόλοιπη κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Κάποιες πολύ τοπικού χαρακτήρα βροχές, ίσως επηρεάσουν και νησιά του βόρειου μόνο Ιονίου.Τα φαινόμενα ιδιαίτερα στις περιοχές που συνορεύουν με τα Σκόπια και τη Βουλγαρία θα είναι πολύ ισχυρά και θα συνοδεύονται από αστραπόβροντα και πιθανότατα και χαλάζι.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου και προς τα ξημερώματα και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ο καιρός θα αρχίσει σταδιακά να βελτιώνεται στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία, ωστόσο θα αρχίσει να επιδεινώνεται στη Θράκη με σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη Μακεδονία, ο καιρός θα παραμείνει άστατος μέσα στη νύχτα.

Κατά τη διάρκεια της Κυριακής και κυρίως από το μεσημέρι ως και αργά το απόγευμα, προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης και πιθανότατα και σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (κυρίως στη Λήμνο και τη Σαμοθράκη). Στην Ήπειρο τα φαινόμενα θα είναι πιο τοπικού χαρακτήρα, μόνο τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής. Κάποιες βροχές προς το απόγευμα ίσως επηρεάσουν και ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες. Από το βράδυ αναμένεται σημαντική βελτίωση του καιρού σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου