Φαγοπότι στα σκουπίδια…..

«Το Δημόσιο έχει ανάγκη τον ιδιωτικό τομέα και ο ιδιωτικός τομέας το Δημόσιο. Εφαρμόζουμε τον Περιφερειακό Σχεδιασμό του 2003, που επικαιροποιήθηκε το 2006 και αποτελεί Νόμο του Κράτους, μέσω της διαδικασίας ΣΔΙΤ για το έργο της κατασκευής των τεσσάρων εργοστασίων για την επεξεργασία των απορριμμάτων της Αττικής.»

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Αττικής  Γ. Σγουρός κατά την συνάντηση του με τον υπουργό ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη για να πανηγυρίσουν την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του διαγωνισμού για την διαχείριση των σκουπιδιών  στην περιοχή.

Όπου δημόσιο βεβαίως όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, είναι το ζεστό χρήμα του κάθε  εργαζόμενου αυτού του τόπου από την δυσβάσταχτη φορολογία των κυβερνήσεων των ίδιων πάντα ιδιωτικών συμφερόντων ,δηλαδή των Εθνικών Εργολάβων    αυτού του τόπου που λεηλάτησαν και λεηλατούν διαχρονικά ανθρώπινες ζωές και φυσικό περιβάλλον.

Έτσι λοιπόν  την στιγμή που ο υπουργός και ο περιφερειάρχης των μνημονίων, του αυταρχισμού και της εξαθλίωσης   με κομπασμό ανακοινώνουν  την  εξασφάλιση των «κοινοτικών κονδυλίων» ,την «ανάπτυξη», τις «νέες θέσεις εργασίας»  και την «ποιότητα ζωής» που μας περιμένουν δεν διστάζουν  να μας ανακοινώσουν ξεδιάντροπα και αυτούς που θα αναλάβουν το θεάρεστο Εθνικό Ευεργέτημα και δεν είναι άλλοι από τους παρακάτω  ανάδοχους μνηστήρες της μίζας και της διαπλοκής:

1.ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – ΗΛΕΚΤΩΡ
2.ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή – ΔΕΗ
3.J&P ΑΒΑΞ – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
4.ARCHIRODON Group NV – INTRAKAT – ENVITEC
5.ΕΡΕΤΒΟ – ΔΟΜΟΣΠΟΡT – ΕΓΝΩΝ
6.ΜΕΤΚΑ – Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης


Στην Ελλάδα της πείνας και της φτώχιας ίσως φαντάζει πολυτέλεια για να ανοίξει μια συζήτηση τώρα για το ποιος και πως   μπορεί να  δώσει λύση  στο πρόβλημα των σκουπιδιών και των αποβλήτων στην περιοχή της Αττικής αλλά και στη χώρα γενικότερα.

Αυτοί που σίγουρα  δεν μπορούν να το κάνουν είναι τα ιδιωτικά συμφέροντα και οι έμμισθοι πολιτικοί τους υπηρέτες,. Όλη η σφαίρα της ζωής μας θα πρέπει να γίνει υπόθεση δική μας και μόνο δική μας στην ολοκληρωτική μας αντίσταση απέναντι στο κεφάλαιο , στο  κράτος και τους πολιτικούς τους εκφραστές και καθημερινή σταση ζωής μέχρι να τους ανατρέψουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου