Ανθρωπιστική βοήθεια με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ

1-aposkeves

Προμήθειες σε συγγενείς σε δέματα αλληλεγγύης που κατά δεκάδες φεύγουν καθημερινά προς Αθήνα… με όλα τα καλούδια!
Το ταπεράκι με τα κεφτεδάκια της μαμάς και τη λαχταριστή σπιτική χορτόπιτα ανέκαθεν ταξίδευε απ’ το Αγρίνιο την Αμφιλοχία  και τα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας προς την Αθήνα, με τους φοιτητές – αποδέκτες να περιμένουν με ανυπομονησία στο σταθμό του Κηφισού να φτάσει το ασυνόδευτο δέμα, που πάντα περιείχε αναπάντεχες, ευχάριστες εκπλήξεις!
 Σήμερα δεν είναι μόνο οι εν Αθήναις Αιτ/νάνες φοιτητές που ως μάνα εξ ουρανού περιμένουν τη λύτρωση, που ελπίζουν να βρουν σ’ ένα ακατάστατα έστω δεμένο δέμα αλληλεγγύης. Είναι οι χιλιάδες οικογένειες που υποχρεώθηκαν να περιορίσουν ή να σταματήσουν εντελώς τις εδώ επισκέψεις τους (παλιότερα έρχονταν συχνά και έφευγαν «φορτωμένοι»), που μέσω του ΚΤΕΛ προμηθεύονται όλα τα αγαθά του τόπου μας:

Λάδι και ελιές (ειδικά αυτή την περίοδο), φρέσκα αυγά και φρούτα, κρασί και τσίπουρο, χόρτα και λαχανικά, ακόμη και κρέας (που με παγοθήκες διατηρείται χωρίς την παραμικρή αλλοίωση), τυριά και… πολλά μπολ με μαγειρευμένα φαγητάΕν όψει των Χριστουγέννων η αποστολή τέτοιων δεμάτων αυξάνεται καθημερινά.

 Δεν είναι όμως μόνο αυτή η περίοδος που τα λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτ/νίας μεταφέρουν, σε κάθε δρομολόγιο, πολλά τέτοια ασυνόδευτα δέματα. Η σταθερή αύξηση υπολογίζεται στο 10%, σε αντιδιαστολή με την ίδιου ποσοστού μείωση που καταγράφεται στην κίνηση των επιβατών.

Γεγονός είναι πάντως ότι η κρίση έπληξε σε τέτοιο βαθμό τους διαμένοντες στην απρόσωπη και αποξενωμένη Αθήνα Αιτ/νάνες που αν δεν υπήρχαν οι γονείς και τα αδέλφια στο χωριό να τους τροφοδοτούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, δύσκολα θα κατάφερναν να επιβιώσουν. Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι το πόσο ακόμη η επαρχία θα αντέξει να τροφοδοτεί το κέντρο…

Εφημερίδα <<Συνείδηση>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου