Κλέαρχος Μαρουσάκης: Από ζέστη σε... κρύο, πότε αλλάζει ο καιρός


Καλός ο καιρός μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Έρχονται ψυχρές αέριες μάζες οι οποίες θα ρίξουν τη θερμοκρασία σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.


Με πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα κυλήσει η εβδομάδα ενώ από την Κυριακή σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη ψυχρές αέριες μάζες φέρνουν πτώση της θερμοκρασίας.


Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, είναι μία εβδομάδα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σαν καλοκαιρινή. Υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται αργά το μεσημέρι σε πολλές περιοχές. Το καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου μας έρχεται κάπως πιο νωρίς φέτος.


Για σήμερα Τετάρτη ενώ θα έχουμε κάποια φαινόμενα προς τη δυτική - βορειοδυτική Ελλάδα, κάποιες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με αρκετά υψηλές θερμοκρασιακές τιμές.


Περιοχές από την οροσειρά της Πίνδου, θα έχουμε κάποιες βροχές. Δυτική Μακεδονία, Ήπειρο, βόρειο Ιόνιο θα δούμε για λίγο κάποια φαινόμενα.


Unmute


Remaining Time -0:00


 


Fullscreen


Advertisement


Στην Αττική, δεν αναμένουμε κάτι το αξιόλογο, ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές, οι άνεμοι μέτριας έντασης και ο υδράργυρος στους 29 με 30 βαθμούς αργά το μεσημέρι.


Στη Θεσσαλονίκη, μικρή η πιθανότητα για σύντομες μπόρες κοντά στο απόγευμα στα βόρεια τμήματα του νομού. Υψηλές θερμοκρασίες κοντά στο μεσημέρι κοντά στους 27 βαθμούς Κελσίου.


Ο καιρός τις επόμενες ημέρες


Επιμένει το βαρομετρικό χαμηλό προς την περιοχή της κεντρικής Ευρώπης, κινείται βορειοανατολικά μεταφέροντας στη χώρα μας θερμότερες αέριες μάζες, και δίνοντας κάποια φαινόμενα, βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες προς τα δυτικά και βόρεια.


Έτσι θα πάμε μέχρι και το Σάββατο για να αλλάξει το σκηνικό του καιρού και να κατέβουν πιο ψυχρές αέριες μάζες από την ανατολική βορειοανατολική Ευρώπη ενώ θα ενισχυθούν οι βοριάδες.


Άρα λοιπόν από Κυριακή και στη συνέχεια θα πέσει η θερμοκρασία για να προσεγγίσουμε τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα έχουμε και λίγες βροχές στην ανατολική Ελλάδα.


Μέχρι και την Κυριακή θα επικρατήσουν θα επικρατήσουν πολύ υψηλές θερμοκρασιακές τιμές, 32 με 33 βαθμούς Κελσίου εκεί στην περιοχή της Θεσσαλίας, 33 στη Βοιωτία, 32 με 33 βαθμούς Κελσίου προς τη βόρεια Κρήτη.


Γενικά αυτές οι θερμοκρασίες θα κυριαρχήσουν μέχρι και το Σάββατο για να οδηγηθούμε από Κυριακή και στη συνέχεια σε βοριάδες και σταδιακή υποχώρηση του υδραργύρου για να πάμε σε συμβατές για την εποχή θερμοκρασιακές τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου