Κόβουν τα σταθερά τηλέφωνα για να μειώσουν τα έξοδά τους οι Έλληνες.


 Απότομη πτώση της διείσδυσης υπολογιστών και Ιντερνετ στα νοικοκυριά λόγω κρίσης.

 Κόβουν ακόμη και τις δαπάνες για το σταθερό
τους τηλέφωνο οι έλληνες συνδρομητές. Από το περασμένο καλοκαίρι και μετά οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι διαπιστώνουν ότι λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, μία στις δύο γραμμές που διακόπτονται αφορούν τη σταθερή τηλεφωνία!




Στην πλειονότητά τους πρόκειται για απλές γραμμές τηλεφώνου οι οποίες δεν εξυπηρετούν συνδέσεις Ιντερνετ. Ωστόσο, ένα μεγάλο ποσοστό αποσυνδέσεων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις επιχειρήσεις που βάζουν λουκέτο και κόβουν τις τηλεφωνικές τους συνδέσεις.

Ομως υπάρχουν και νοικοκυριά τα οποία στην προσπάθειά τους να μειώσουν τα έξοδά τους κόβουν ακόμη και το σταθερό τηλέφωνο, το οποίο αντικαθιστούν με καρτοκινητό.

Υπολογίζεται ότι σήμερα το σύνολο των σταθερών γραμμών φτάνει περίπου στα 4,9 εκατομμύρια σε όλη τη χώρα, καλύπτοντας το 82% των νοικοκυριών της χώρας (από το 85% πριν από λίγο καιρό).
Την τάση αυτή επιβεβαιώνει και το τελευταίο ειδικό Ευρωβαρόμετρο, σύμφωνα με το οποίο καταγράφεται απότομη μείωση της διείσδυσης των προσωπικών υπολογιστών, των τηλεφωνικών συνδέσεων και των συνδέσεων Ιντερνετ στα ελληνικά νοικοκυριά.

Βάσει των στοιχείων, η διείσδυση των ηλεκτρονικών υπολογιστών στα ελληνικά νοικοκυριά υποχώρησε κατά περίπου 8 ποσοστιαίες μονάδες και διαμορφώθηκε στο 47%. Οσον αφορά τις τηλεφωνικές συνδέσεις, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι Ελληνες διακόπτουν τόσο τις συνδέσεις κινητής όσο και τις συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας. Συνολικά, τηλεφωνική σύνδεση (σταθερή ή κινητή) διαθέτει πλέον το 72% των ελληνικών νοικοκυριών.

Πλήγματα από την οικονομική κρίση εξακολουθεί να δέχεται και η κινητή τηλεφωνία, καθώς τα νοικοκυριά που κάνουν χρήση κινητού υποχώρησαν στο 89% (από 93% πριν από λίγο καιρό).
Υπολογίζεται ότι ο τζίρος των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας θα κλείσει φέτος με μείωση 8%, ενώ για το 2013 προβλέπεται αντίστοιχη μείωση.

πηγη: 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου