Αποκεφάλισαν θαλάσσιες χελώνες στον Αμβρακικό Κόλπο


Διαβάστε για την αποτρόπαια πράξη ψαράδων στον Αμβρακικό κόλπο με θύματα χελώνες καρέτα - καρέτα
Ο Αμβρακικός Κόλπος αποτελεί μία από τις σημαντικότερες περιοχές εύρεσης τροφής για τις θαλάσσιες χελώνες σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, καθώς οι υγρότοποί του είναι, παρά την εκτεταμένη αλιεία, ιδιαίτερα πλούσιοι σε ψάρια.
Ωστόσο, ορισμένοι αλιείς αντιμετωπίζουν τις θαλάσσιες χελώνες ως ανταγωνιστές στο κυνήγι των ψαριών, και δεν διστάζουν να τις σκοτώσουν, συχνά με βάρβαρο και απεχθή τρόπο, όπως αναφέρει το
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας "Ανεξάρτητος τύπος της Ηπείρου", τέσσερις θαλάσσιες χελώνες ξεβράστηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες ημέρες σχεδόν αποκεφαλισμένες στις ακτές της λουρονησίδας στην περιοχή "Τσουκαλιό" του Αμβρακικού.
Οι τέσσερις χελώνες δολοφονήθηκαν με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο. Το είδος και το βάθος των πληγών που φέρουν τα αποκεφαλισμένα σώματά τους, αποδεικνύουν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού Κόλπου τη χρήση τσεκουριού ή μπαλτά και φανερώνουν πέραν πάσης αμφιβολίας την εσκεμμένη ανθρώπινη συμμετοχή.
Ο Φορέας στην ανακοίνωσή του εκφράζει την έκπληξή του για το γεγονός ότι κάποιοι έφτασαν στο σημείο να βλέπουν ως εχθρό ένα σπάνιο αρχέγονο είδος με παρουσία στη γη αρκετών εκατομμυρίων χρόνων πριν την εμφάνιση του ανθρώπινου είδους.
Σε σχετική ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού Κόλπου, σημειώνονται τα εξής αναλυτικά:
"Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού θα καταβάλει κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια, για την εξεύρεση και παραδειγματική τιμωρία των υπαιτίων. Επιπλέον με τη συνδρομή των συναρμόδιων υπηρεσιών (Λιμεναρχείο, Τμήματα Αλιείας κ.α.) θα προσπαθήσει να αποτρέψει την εμφάνιση παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον. Ταυτόχρονα, αναγνωρίζοντας την ύπαρξη "θεμάτων ανταγωνισμού" που αντιμετωπίζουν οι αλιείς και οι οστρακοκαλλιεργητές του Αμβρακικού, θα επιχειρήσει να προσεγγίσει το πρόβλημα με ορθολογικό και περιβαλλοντικά αποδεκτό τρόπο, ώστε να βρεθούν εκείνες οι βιώσιμες και δίκαιες λύσεις που θα αντισταθμίζουν την αδήριτη υποχρέωση προστασίας των θαλάσσιων χελωνών.
Τέλος, απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους κατοίκους της περιοχής που τους διακρίνει η ευαισθησία και η άδολη αγάπη για τον Αμβρακικό, να συμμετάσχουν ενεργά στην καταπολέμηση παρόμοιων αχαρακτήριστων ενεργειών. Μόνο η καθολική καταδίκη από την τοπική κοινωνία μπορεί να απομονώσει και στη συνέχεια να αποβάλλει δια παντός τέτοιες νοσηρές συμπεριφορές".


news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου