Καστοριά: Ισχυρή έκρηξη ισοπέδωσε το ξενοδοχείο «Τσάμης»(Βίντεο)


Ισχυρή έκρηξη - από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία - ισοπέδωσε το γνωστό ξενοδοχείο «Τσάμης» της Καστοριάς! Απομακρύνθηκε η ανησυχία για ανθρώπινες ζωές, καθώς η μονάδα ήταν εκτός λειτουργίας.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε περί τη 01.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης (4/2) στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Τσάμης» στην Καστοριά, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει ολοσχερώς το κτιριακό συγκρότημα.

Το τριώροφο ξενοδοχειακό συγκρότημα μετατράπηκε σε άμορφη μάζα, ωστόσο δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΠΕ ΜΠΕ στην περιοχή.


Αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν στο ίδιο Μέσο για μικρές εστίες φωτιάς μετά την έκρηξη.


Αξίζει να αναφερθεί πως γυαλιά, θραύσματα, μεταλλικά αντικείμενα του ξενοδοχείου διασκορπίστηκαν σε ακτίνα τουλάχιστον 80 μέτρων.


Εξάλλου, τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν πως η  έκρηξη ακούστηκε σε όλοκληρη την περιοχή της πόλης της Καστοριάς και των γύρω οικισμών.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καστοριάς, ενώ άνδρες της αστυνομίας απέκλεισαν την περιοχή προληπτικά για λόγους ασφαλείας.


Η αστυνομία απέκλεισε, επίσης προληπτικά, κεντρικό οδικό άξονα που οδηγεί στην πόλη της Καστοριάς και περνά σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο.


Σημειώνεται πως από την Περιφερειακή διεύθυνση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας και την αστυνομία Καστοριάς έγινε γνωστό πως ο ιδιοκτήτης της μονάδας διαβεβαίωσε ότι το ξενοδοχείο τον τελευταίο χρόνο δεν λειτουργούσε.


Επισημαίνεται, πως το ξενοδοχείο «Τσάμης», δυναμικότητας 80 κλινών, θεωρείται εμβληματικό τουριστικό συγκρότημα της Καστοριάς, κατά το ΑΠΕ ΜΠΕ. Βρίσκεται κοντά στη λίμνη και έχει πολύ καλή θέα στην ακριτική πόλη.

Έρευνα για τα αίτια της καταστροφής του ξενοδοχείου διενεργούν η πυροσβεστική και η αστυνομία.


Βίντεο - φωτογραφία: oladeka.com

             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου