Η τελική εισήγηση για τα σχολεία: Ανοιχτά Γυμνάσια παντού, κλειστά Λύκεια στις κόκκινες περιοχές


Η εισήγηση των ειδικών είναι να γίνονται τα ψώνια με ραντεβού. Η τελική εισήγηση για τα σχολεία είναι ανοιχτά Γυμνάσια παντού, κλειστά Λύκεια στις κόκκινες περιοχές.


Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό και κλείσωσε η εισήγηση για τα σχολεία.


Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι ειδικοί εισηγούνται τη λειτουργία των καταστημάτων ένδυσης, υπόδυσης με τη μέθοδο του click in shop, ενώ για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες του λιανεμπορίου προτείνουν το click away.


Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, η επιτροπή έχει καταλήξει να προτείνει ανοιχτά Γυμνάσια παντού, κλειστά Λύκεια στις κόκκινες περιοχές.


Παράλληλα, αν και υπάρχουν σκέψεις για απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να προκρίνεται τελικά. Ετσι, θα παραμείνει πιθανότατα η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ.


Τελική απόφαση θα λάβει η κυβέρνηση.


Στο μεταξύ, έκρηξη κρουσμάτων παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στην Αττική, γεγονός που φέρνει αποφάσεις για πιο αυστηρά μέτρα. Όπως μετέδωσε το OPEN TV, σήμερα μέχρι στις 10 το πρωί, καταγράφηκαν τόσα κρούσματα κορονοϊού, όσα χθες ολόκληρη την ημέρα, δηλαδή περίπου 313. Το γεγονός αυτό φέρνει ακόμη κοντύτερα το αυστηρότερο lockdown στην Αττική, η οποία από χθες (28/1) είναι σε κόκκινο συναγερμό, σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους.


Για το τι θα γίνει με τα καταστήματα του λιανεμπορίου μίλησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως «το λιανεμπόριο δεν μπορεί να κλείσει οριστικά, ακόμα κι αν η Αττική μπει στο κόκκινο, εξαιτίας των κρουσμάτων κορονοϊού». Λίγο πριν πριν δώσει το παρών στη συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, ο κ. Γεωργιάδης είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1: «Έχω συνάντηση με την Επιτροπή, θα κάνουμε μια μεγάλη κουβέντα και θα παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους. Αν αποφασίσουν ότι η Αττική πρέπει να είναι στο "κόκκινο”, σαφώς θα πρέπει να ληφθούν μέτρα. Υπάρχει σχέδιο στο υπουργείο», διευκρίνισε.


Ο υπουργός διαβεβαίωσε τους εμπόρους πως η κυβέρνηση είναι στο πλευρό τους και πως κατανοεί πως δεν μπορούν να χάσουν την εκπτωτική περίοδο. Ταυτόχρονα, ο υπουργός επεσήμανε ότι η διαφορά στα κρούσματα μετά από 12 μέρες λειτουργίας των καταστημάτων «δεν είναι τρομερή». «Έχει αρχίσει να δείχνει η αγορά κατά πόσο επηρέασε την κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.


Πηγή:ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου