ΟΧΙ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για εκλογική συνεργασία με την ΛΑΕ

Με απόφαση της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής (ΚΣΕ), της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατεβαίνει εισήγηση προς της οργανώσεις της  συλλογικότητας στην οποία εκτιμάτε  δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για εκλογική συνεργασία με την ΛΑ.Ε.

Σύμφωνα με το ίδιο κείμενο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα ολοκληρώσει τον κύκλο των επαφών της με τις δυνάμεις στις οποίες απευθύνθηκε και θα πάρει στο ΠΣΟ της Κυριακής 30/8 την οριστική απόφαση για την εκλογική της παρέμβαση.

«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τοποθετήθηκε κριτικά πάνω στο προγραμματικό πλαίσιο  που προτάθηκε από την ΛΑ.Ε. Σε γενικές γραμμές το πλαίσιο της ΛΑ.Ε κινείται σε κατεύθυνση "προοδευτικής, ριζοσπαστικής, διαχείρισης και διακυβέρνησης", παρά τις όποιες θετικές ή αρνητικές διατυπώσεις -που κι αυτές έχουν την σημασία τους.
Ο χαρακτήρας του μετώπου που προτείνεται ορίζεται ως "αντιμημονιακό, δημοκρατικό, πατριωτικό", πράγμα που δεν εκφράζει τον ριζοσπαστισμό, την ταξικότητα και το πολιτικό βάθος του ΟΧΙ. Επιπλέον, η συγκρότηση ενός τέτοιου μετώπου αν δεν έχει δημοκρατική οργάνωση κινδυνεύει να διαμορφώσει χαρακτηριστικά συγκεντρωτισμού, αρχηγισμού, επιστροφής στις χειρότερες παραδόσεις της αριστεράς που πρέπει να ξεπεραστούν» τονίζεται στο σχετικό κείμενο το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου