Ιόνια - Κεντρική Οδός: η Ήπειρος και τα 2 πολυπόθητα οδικά της έργα

Στην πιο κρίσιμη καμπή της πορείας τους έχουν μπει οι μεγάλοι οδικοί άξονες της χώρας, μεταξύ των οποίων είναι και δυο που ενδιαφέρουν άμεσα την Ήπειρο, δηλαδή η Ιόνια Οδός και ο Ε-65. Εδώ και μήνες, η κατάσταση σε αυτούς είναι αποκαρδιωτική, αφού τα εργοτάξια αλλού έχουν ανοίξει αλλά σε αυτά τα 2 έργα παραμένουν ερμητικά κλειστά.

Στην Ήπειρο η αγωνία είναι έκδηλη, ιδιαίτερα για την τύχη της Ιόνιας Οδού, ενός δρόμου διευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ο οποίος όμως δείχνει να «κολλάει» στην γενικότερη κρίση της χώρας μας. Υπενθυμίζεται, ότι η επανεκκίνηση εργασιών στην Ιόνια Οδό περιλαμβάνεται στα έργα, τα οποία προβλέπεται να δρομολογηθούν άμεσα μέσω ΕΣΠΑ .

Τα διόδια


Στην Ιόνια Οδό αλλά και στον Ε65 δεν υπάρχουν διόδια προς το παρόν κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο το έργο για τις κοινοπραξίες κατασκευής που προσδοκούν τα έσοδα από τα διόδια για να κατασκευάζουν. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα οι διαπραγματεύσεις αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό καθώς δεν υπάρχει η παραμικρή διαροή που να δίνει πληροφορίες για το μέλει γενέσθαι σε αυτούς τους 2 μέγαλους αυτοκινητόδρομους της χώρας. Το σίγουρο είναι πως από την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις και οι αποφάσεις που θα ληφθούν, λίγους μήνες πριν τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές δεν πρόκειται να αφήσουν ασυγκήνητο κανένα.


πηγη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου