Με τον 84χρονο πρόεδρο του ΑΣΕΠ θα κάνουν προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ Σαμαράς, Βενιζέλος;

Στην Ελλάδα των «μνημονίων», στη χώρα όπου τα δικαιώματα της πλειονότητας των πολιτών έχουν μπει στη «μέγγενη» των μνημονίων, στον τόπο τον οποίο ο κ. Α. Σαμαράς θέλει να αλλάξει, κάποιες καταστάσεις και… πρόσωπα παραμένουν, περιέργως, τα ίδια.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Γ. Βέης. Ο κ. Γιώργος Βέης, αν και 84 ετών, πλέον, αν και έπρεπε να είχε αντικατασταθεί τουλάχιστον το 2012 (!) με νόμο που πέρασε από το -υπό την εποπτεία της τρόικας- κοινοβούλιο, παραμένει στη θέση του προκαλώντας σωρεία ερωτημάτων.

Τίθεται, φυσικά, με δεδομένες και τις εξελίξεις στην ΕΡΤ το εξής ερώτημα: Ο κ. Βέης θα… αναλάβει να  κάνει τις προσλήψεις (μέσω ΑΣΕΠ έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι θα γίνουν) για το νέο φορέα που επιδιώκει ο πρωθυπουργός μαζί με τον κ. Ε. Βενιζέλο να δημιουργήσει για τη δημόσια τηλεόραση;

Το θέμα του 84χρονου επικεφαλής του ΑΣΕΠ έφερε στην επικαιρότητα ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. Στην ερώτηση του βουλευτή προς τον πρωθυπουργό αναφέρεται ότι «ο κ. Γεώργιος Βέης είναι συνταξιούχος καθηγητής του Πολυτεχνείου, γεννημένος το 1929, και τα τελευταία δέκα χρόνια, από το 2003, βρίσκεται στην θέση του Προέδρου του ΑΣΕΠ, ενώ η θητεία του στον εν λόγω φορέα ισοδυναμεί σχεδόν με μία ολόκληρη θητεία, αφού από την εκκίνηση του ΑΣΕΠ, το 1994, υπηρετεί τον φορέα αρχικά ως σύμβουλος, στη συνέχεια ως αντιπρόεδρος και μετέπειτα ως πρόεδρος».

Ωστόσο, σύμφωνα με νομοσχέδιο που υιοθετήθηκε τον Μάιο του 2012, θα έπρεπε να έχει ήδη αντικατασταθεί, όπως προέβλεπε ο νόμος για πρόσωπα που η θητεία τους είχε ξεπεράσει τα 8 έτη σε φορείς όπως ο  ΑΣΕΠ , το ΕΣΡ, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, κλπ. «Παρά ταύτα, αντικατάσταση του κ. Βέη μέχρι σήμερα δεν υπήρξε. Δόθηκαν διαδοχικές παρατάσεις στην θητεία του και πλέον, ξεπεράσαμε και την 17η Ιουλίου που ήταν η τελευταία καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της θητείας του 84χρονου πλέον κ.Βέη», τονίζει ο κ. Νικολόπουλος.

πηγη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου