Να τελειώνουμε μ’ αυτή την ιστορία

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου η εκδίκαση στο ΣτΕ για την εκτροπή του Αχελώου. Δεν θα υπάρξει άλλη αναβολή, διαμήνυσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Η εξ αναβολής, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των δικηγόρων, εκδίκαση της προσφυγής των φορέων της Αιτ/νίας κατά της εκτροπής του Αχελώου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 15 Φεβρουαρίου, ημέρα Παρασκευή.

Η πληροφορία που στη «Συνείδηση» δημοσιεύσαμε προ ημερών, σχετικά με την πρόθεση των αντιδίκων να ζητήσουν μακρά αναβολή, επικαλούμενοι τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με το διαχειριστικό σχέδιο του υδατικού μας διαμερίσματος, επιβεβαιώθηκαν πλήρως.

 Πράγματι, η πλευρά των Θεσσαλών – δημοσίου ζήτησε τέτοια αναβολή, εισέπραξε όμως αρνητική απάντηση απ’ τον πρόεδρο του ΣτΕ κ. Κώστα Μενουδάκο, ο οποίος και διαμήνυσε πως η υπόθεση θα εκδικαστεί κανονικά… ακόμη κι αν οι δικηγορικοί σύλλογοι προκηρύξουν και νέα απεργία!

Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της Ολομέλειας του ΣτΕ κ. Μενουδάκος υπήρξε στο παρελθόν πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος, έχει συνεπώς την εμπειρία των προηγούμενων προσφυγών και πλήρη γνώση του θέματος.

Η εκδίκαση, λοιπόν, θα γίνει χωρίς άλλη αναβολή σε ένα μήνα και απ’ τη Συντονιστική Επιτροπή των φορέων του νομού μας, αλλά και απ’ το επιτελείο των νομικών μας παραστατών, εκφράζεται αισιοδοξία για την έκβαση τα υπόθεσης και την απόφαση που θα εκδοθεί ακολούθως.


Ωστόσο, είναι απολύτως βέβαιο πως αν με πολιτικές ενέργειες δεν σταματήσουμε οριστικά την ολοκλήρωση του εγκλήματος της εκτροπής, το δημόσιο θα επανέλθει, όπως και στο παρελθόν έχει κάνει. Επαναλαμβάνουμε ότι η συγκυρία ευνοεί την πολιτική αποκήρυξη του έργου, …κάτι με το οποίο, όμως, ουδείς ασχολείται.

Απο την Εφημερίδα Συνείδηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου