Eπίκεντρο αύριο το Περδικάκι



Σε αυτήν τη νέα αίθουσα στο Περδικάκι του ορεινού Βάλτου θα λάβει χώρα η ημεριδα-τηλεοπτική εκπομπή.

 Καλές οι θεωρίες. Πρέπει να γίνουν και  πράξεις όμως…
Ως επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί αύριο το Περδικάκι του ορεινού Βάλτου, του δήμου Αμφιλοχίας. Το χωριό θα φιλοξενήσει πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς  (το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο  Τσαυτάρη αλλά η παρουσία του σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες θεωρείται αβέβαια)  αλλά θα έχει και την αίγλη της απευθείας σύνδεσης με τον πρόεδρο  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς αλλά και άλλους ευρωπαίους πολιτικούς.
Το γραφικό χωριό θα φιλοξενήσει (ώρες 13:00 – 15:00) την ημερίδα-τηλεοπτική εκπομπή με θέμα «Αγροτική και Περιφερειακή Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Εναλλακτικός Τουρισμός – Προοπτικές Ανάπτυξης της Κοιλάδας του Αχελώου»  την οποία οργανώνει η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και των Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η ημερίδα θα λάβει χώρα στη νέα εξαιρετική αίθουσα που προορίζεται για πολιτιστικές χρήσεις στο χωριό και στην οποία εδώ και ημέρες αλλά ακόμη και απόψε είσε σε εξέλειξη εντατικές εργασίες για να είναι απολύτως έτοιμη αύριο.

 Στην ημερίδα προγραμματίζεται  να συμμετάσχουν οι Αθανάσιος Τσαυτάρης (Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) ,  Γιώργος Παπανικολάου (Ευρωβουλευτής ΝΔ),  Σπύρος Δανέλλης (Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ), Μόσχος Κορασίδης ( Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων), Απόστολος Κατσιφάρας (Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας) και Μανώλης Αγγελάκας (Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων).

Η ημερίδα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Δήμους Αμφιλοχίας, Γ. Καραϊσκάκη, Αγράφων και Αργιθέας και με τα Γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012 στην Κοιλάδα του Αχελώου στο Περδικάκι Αιτωλοακαρνανίας. Προγραμματίζεται εξάλλου να κάνουν παρεμβάσεις μέσω


Ο Μάρτιν Σούλτς

τηλεδιάσκεψης θα κάνουν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, ο Πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Χάνες Σβόμποντα, ο Πρόεδρος της Ομάδας του ΕΛΚ Ζοσέφ Ντόλ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Πάολο Ντε Κάστρο και ο Κύπριος Ευρωβουλευτής Σοφοκλής Σοφοκλέους.
Την ημερίδα θα ανοίξουν οι Δήμαρχοι Απόστολος Κοιμήσης,  (Αμφιλοχίας), Χρήστος Καναβός (Αργιθέας), Δημήτρης Γαλλίκας ( Γ. Καραϊσκάκη) και Δημήτρης Τάτσης (Αγράφων).Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο δημοσιογράφος Κώστας Αργυρός

Οι πολίτες που επιθυμούν να θέσουν ερωτήματα θα μπορούν μέσω e-mail ή τηλεφωνικά στους αριθμούς που θα εμφανίζονται στις οθόνες των τηλεοράσεων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Το αξιοσημείωτο είναι πως πρόκειται για την τρίτη σχετική εκδήλωση σε 1,5 χρόνο  στην ευρύτερη περιοχή του ορεινού Βάλτου και της κοιλάδας του Αχελώου. Ζητούμενό όμως παραμένει πέραν του διαλόγου να γίνουν και πράξεις για την περιοχή αυτή και τον πολύπαθο αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο. Προς το παρόν όμως μένουμε στις θεωρίες…

πηγη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου