Η άλλη όψη των Χριστουγέννων – Εικόνες πόνου αστέγων και πεινασμένων που δεν μπορούν να γιορτάσουν!


Ο αριθμός των «νεοαστέγων» ξεπερνά τις 20.000

Από τη μία τα τζάκια, οι ξυλόσομπες, οι γαλοπούλες και τα γουρουνόπουλα και από την άλλη άνθρωποι κοιμούνται στα παγκάκια έξω στο κρύο και αναζητούν έστω και ένα κομμάτι ψωμί. Αυτή είναι η εικόνα που μας αφήνουν τα φετινά Χριστούγεννα.

Εικόνες πόνου και δυστυχίας αντικρίζουμε παραμονές Χριστουγέννων στις μεγάλες πόλης.


Η φτώχεια εξαπλώνεται. Ο αριθμός των «νεόπτωχων» ολοένα και αυξάνεται, των «νεοαστέγων» ξεπερνά τις 20.000, ενώ στον θλιβερό κατάλογο προστίθεται και ένα νέο φαινόμενο που μέρα με τη μέρα παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις.

Πρόκειται για τους «νεοπεινασμένους», τους ανθρώπους εκείνους που κυριολεκτικά μέχρι χθες είχαν μια άνετη ζωή η οποία ξαφνικά έφυγε από τα χέρια τους και σήμερα αναζητούν τρόπους για να εξασφαλίσουν τη καθημερινή τους διατροφή, σύμφωνα με το “ΕΘΝΟΣ”.

Ένας τεράστιος αριθμός απόρων έχει «πλημμυρίσει» τους δρόμους των πόλεων, αναζητώντας ένα πιάτο φαγητό στα συσσίτια, στα κοινωνικά παντοπωλεία ή, ακόμη χειρότερα, μέσα στα σκουπίδια…

Πρόκειται για μια καινούργια θλιβερή κατάσταση που βρίσκεται σε έξαρση. Χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται καθημερινά σε απόγνωση, καθώς πλέον δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες διαβίωσης.

πηγη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου