ΚΤΕΟ: Υποχρεωτική πιστοποίηση από τον ΕΛΟΤ

Την πιστοποίηση όλων των ΚΤΕΟ της χώρας, δημόσιων και Ιδιωτικών κατά το πρότυπο από τον ΕΛΟΤ προβλέπει τροπολογία του αρμόδιου υπουργείου Ανάπτυξης που περιλαμβάνεται στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Έως τώρα τα ΚΤΕΟ θα έπρεπε να είναι πιστοποιημένα με το πρότυπο ποιότητας ISO 9001.

Ωστόσο κρίθηκε ότι το πρότυπο ΕΛΟΤ EN ISO /IEC 17020 υπερτερεί του προτύπου ISO 9001 καθώς θέτει απαιτήσεις για την τεχνική επάρκεια των φορέων ελέγχου ενώ θέτει και προϋποθέσεις σε ότι αφορά την εμπειρία και την κατάρτιση του προσωπικού των Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων.

Να σημειώσουμε ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια υπάρχει κόντρα μεταξύ των ιδιωτικών και δημόσιων ΚΤΕΟ καθώς τα πρώτα είχαν υποχρεωθεί σε διαπίστευση των υπηρεσιών ενώ αντίθετα τα ΚΤΕΟ του δημοσίου ουδέποτε είχαν πιστοποιηθεί για τις υπηρεσίες που παρέχουν καθώς το προϊστάμενο υπουργείο Μεταφορών φρόντισε πάντα να παρατείνει την καταληκτική ημερομηνία της συγκεκριμένης υποχρέωσης.

Από την πλευρά των ιδιωτικών ΚΤΕΟ γίνονταν λόγος για αθέμιτο ανταγωνισμό. Να αναφέρουμε επίσης ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών κ. Βορίδης είχε επανειλημμένως εξαγγείλει την πρόθεσή του να βάλει λουκέτο στα ΚΤΕΟ του δημοσίου.

Ωστόσο φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στα σχέδια της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου που προχωρά στον εκσυγχρονισμό τους προωθώντας την διαπίστευση των υπηρεσιών τους.

πηγη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου