Η Αιτωλοακαρνανία στα όρια της Ευρυτανίας


Μια εντυπωσιακή περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας (που αναδεικνύει την ποικιλομορφία του τόπου αυτού), βρίσκεται ανατολικά, κοντά στη στα χωριά Χούνη και Άγιο Βλάση.

 Εκεί που είναι η γέφυρα της Τατάρνας και η τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών. Ένα εντυπωσιακό βίντεο αναδεικνύει το φυσικό κάλλος και τον πλούτο της περιοχής.

Η λίμνη Κρεμαστών

Κοντά στη συμβολή του ποταμού Αχελώου με τους παραπόταμους του Αγραφιώτη και Μέγδοβα, σχηματίστηκε το 1965, η τεχνητή λίμνη Κρεμαστών, εντός της οποίας καταποντίστηκαν χωριά, τόσο του νομού Ευρυτανίας όσο και του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Αποτελεί δε, το μεγαλύτερο γαιόφραγμα της Ευρώπης. η χωρητικότητα της είναι 4.700.000.000 κυβικά μέτρα, δηλαδή 11 φορές μεγαλύτερη από την λίμνη του Μαραθώνα.

Η αξιοποίηση της λίμνης είναι ένας από τους μεγάλους στόχους των διοικούντων του νομού. Κυρίως όμως απασχολεί το θέμα της τουριστικής αξιοποίησης της λίμνης τους Δήμους της δυτικής Ευρυτανίας οι οποίοι θεωρούν την λίμνη την μόνη διέξοδο για την άρση της απομόνωσης της Δυτικής Ευρυτανίας.

Για να υπάρξει αξιοποίηση της λίμνης πρέπει να υπάρξει άρση των δεσμευμένων από την ΔΕΗ Παραλίμνιων περιοχών (Κρεμαστών, Καστρακίου και Στράτου ) για Τουριστική κυρίως ανάπτυξη.















Από την εφημερίδα νέα Εποχή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου