Μισθωτοί – συνταξιούχοι ξανά στο στόχαστρο της τρόικας

Picture 0 for Μισθωτοί – συνταξιούχοι ξανά στο στόχαστρο της τρόικας
Η ηγεσία του οικονομικού επιτελείου δίνει τον υπέρ πάντως αγώνα για να αποφύγει την περαιτέρω επιβάρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων
Προς αναζήτηση ενός ισοδύναμου μέτρου, το οποίο θα αποδώσει περί τα 2 δισ. ευρώ και θα βοηθήσει ώστε να κλείσει το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, βρίσκεται αυτή τη στιγμή το οικονομικό επιτελείο και η τρόικα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του οικονομικού επιτελείου δίνει τον υπέρ πάντως αγώνα για να αποφύγει την περαιτέρω επιβάρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων, ωστόσο, η τρόικα φέρεται να έχει «κολλήσει» εκεί, καθώς θεωρεί ότι αυτή είναι η μοναδική σίγουρη πηγή άντλησης των απαραίτητων κεφαλαίων.


Το ΥΠΟΙΚ ωστόσο γνωρίζει ότι τα κοινωνικά περιθώρια για μια νέα μείωση των αποδοχών αυτών των δύο κατηγοριών είναι ανύπαρκτα και ότι μια επιπλέον κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση μπορεί να προκαλέσει κοινωνική έκρηξη.


Γι' αυτό και επιχειρεί να αποσοβήσει μια τέτοια ενέργεια. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν όμως ότι αυτός ήταν και ο πραγματικός λόγος που προκλήθηκε η φασαρία μεταξύ των μελών της τρόικας. Δηλαδή, κάποια από τα στελέχη της παραδέχθηκαν ότι αυτή δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση στο πρόβλημα.



voria.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου