Τι δεσμεύθηκε ο Μαυραγάνης στον Κοιμήση για τις ΔΟΥ

Θα συσταθεί ειδική επιτροπή στο Υπουργείο Οικονομικών που θα επανεξετάσει το θέμα της κατάργησης
Το Προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος συναντήθηκε με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη με τον οποίο συζήτησε και κατέθεσε τις βασικές αρχές για το νέο φορολογικό σύστημα ,τις κατευθύνσεις για τη μείωση της φοροδιαφυγής αλλά και τις προτάσεις της Κ.ΕΔ.Ε για την Τ.Α.Σ’ αυτή την προσπάθεια η Τ.Α όπως είπαν στον υφυπουργό οι Δήμαρχοι πρέπει να έχει ενεργό ρόλο, καθώς ο φορολογικός εξορθολογισμός με περιορισμό της
φοροδιαφυγής, φορολογική δικαιοσύνη, εξυγίανση και ανάπτυξη της Οικονομίας θα λειτουργήσει θετικά και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με ωφελούμενο τελικά τον απλό πολίτη.
Στη  συνάντηση συμμετείχε και ο Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, δήμαρχος Αμφιλοχία, κ.Απόστολος Κοιμήσης ,ο οποίος έθεσε στον Υφυπουργό και το μείζον ζήτημα της κατάργησης των ΔΟΥ (θυμίζουμε για το Νομό μας προβλέπεται μόνο μια ΔΟΥ στο Μεσολόγγι). «Είναι παραλογισμός να θεωρεί κανείς πως είναι λογικό να μετακινούνται άνθρωποι από μια περιοχή στην άλλη για να ασκήσουν στοιχειώδεις υποθέσεις προς το κράτος και το κράτος να μην κάνει τίποτα απο την πλευρά του να τους εξυπηρετήσει ,είναι παράλογο» υποστήριξε ο κ.Κοιμήσης. Ο Γραμ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων έλαβε την δέσμευση απο τον Υφυπουργό πως θα συσταθεί ειδική επιτροπή στο Υπουργείο Οικονομικών ,όπου θα μελετήσει σε βάθος το θέμα ,παρ’ότι υπάρχει δέσμευση από τη δανειακή σύμβαση. Επίσης ο κ.Μαυραγάνης δεσμεύτηκε πως δεν πρόκειται να γίνει καμμία μετακίνηση πολιτών αφού όλες οι συναλαγές θα γίνονται ηλεκτρονικά και όσες δεν μπορεί να γίνουν ,θα κρατηθούν κάποιες «αντένες» στους χώρους που σήμερα βρίσκονται οι εφορίες ή θα εξυπηρετούνται και μέσω ΚΕΠ.
Σημειώνουμε ότι σήμερα στο δημαρχείο Αγρινίου έλαβε χώρα σύσκεψη φορέων με αντικείμενο το συντονισμό των ενεργειών για την αποτροπή της κατάργησης της ΔΟΥ Αγρινίου. Μάλιστα αναμένεται να ζητηθεί συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη.

agrinionews 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου