Επίσκεψη Ευρωβουλευτών στην κοιλάδα του Αχελώου και σε Αυλάκι, Βρουβιανά, Περδικάκι



1-VROUV__1
Στο προηγούμενο «τουρ» οι κάτοικοι τους είχαν υποδεχθεί μετά βαΐων και κλάδων, αυτή τη φορά όμως κάποιοι οργανώνουν κινητοποιήσεις… Αντιδρούν στη δημιουργία δεύτερου φράγματος και στη μη αποζημίωσή τους απ’ το πρώτο

Συζήτηση για την Αγροτική και Περιφερειακή Ανάπτυξη, την Ανάπτυξη της Υπαίθρου και τη Νέα Αγροτική Επιχειρηματικότητα διοργανώνει, στις 23 και 24 Ιουλίου, στην Κοιλάδα του Αχελώου ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας, με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Στο περιθώριο της διημερίδας οι συμμετέχοντες ευρωβουλευτές και οι εκπρόσωποι των φορέων και υπηρεσιών που μετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον ευρύτερο χώρο της κοιλάδας, επισκεπτόμενοι περιοχές και απ’ την πλευρά της Άρτας και απ’ την πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας. Στο νομό μας η περιοδεία θα γίνει με τη λήξη των εργασιών της διημερίδας, στο Αυλάκι και στο εκεί φράγμα (Δαφνοζωνάρα), στα Βρουβιανά, όπου μάλιστα θα υπάρξει επίσκεψη σε πρότυπο, παραδοσιακό τυροκομείο και στο Περδικάκι.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αποσκοπεί στην ανάδειξη αυτών των περιοχών. Οι ευρωβουλευτές ή τουλάχιστον όσοι παραμείνουν και μπορέσουν να ακολουθήσουν, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους θησαυρούς της μαγευτικής ορεινής Αιτωλοακαρνανίας και να αποκτήσουν ιδίαν άποψη για τις προοπτικές της περιοχής, ώστε επιστρέφοντας στα πόστα τους να μπορούν να σχεδιάσουν και να προτείνουν πολιτικές.
Να σημειωθεί ότι στη διημερίδα θα μετέχει ο Υπουργός Ανάπτυξης, ο γενικός διευθυντής Γεωργίας της κομισιόν Τ. Χανιώτης, οι ευρωβουλευτές Γ. Κουμουτσάκας (Ν.Δ.), Σπ. Δανέλλης (ΠΑΣΟΚ), Χαρ. Αγγουράκης (ΚΚΕ), Ν. Χρυσόγελος (Πράσινοι) και Γ. Χατζημαρκάκης (κόμμα Γερμανών Φιλελεύθερων). Θα μετέχει ακόμη ο πρώην ευρωβουλευτής Γ. Γκλαβάκης, ο τεχνικός σύμβουλος της πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών Δ. Μιχαηλίδης, ο πρόεδρος των Νέων Επιχειρηματιών Ευρώπης Δ. Τσίγκος κ.ά.
Η επίσκεψη στην Αιτωλοακαρνανία έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα. Παρά ταύτα, η παρουσία των Ευρωβουλευτών στην περιοχή του Φράγματος στο Αυλάκι έχει ήδη προκαλέσει τη σχετική κινητοποίηση κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι και, σύμφωνα με πληροφορίες της «Συνείδηση» οργανώνουν τη μορφή των αντιδράσεών τους, καθώς συνδέουν την περιοδεία με τις σκέψεις και τη μελέτη που ήδη υπάρχει για την κατασκευή και δεύτερου φράγματος, όταν ακόμη δεν έχουν αποζημιωθεί, όπως υποστηρίζουν, απ’ το πρώτο. Στην προηγούμενη επίσκεψη ευρωβουλευτών στην περιοχή είχαν τεθεί αυτά τα ζητήματα, σε συνάρτηση με τις αλλοιώσεις που τα τεχνικά έργα προκάλεσαν και τότε, υποστηρίζουν, τους είχαν υποσχεθεί αποκατάσταση. Δεν έγινε όμως τίποτε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου