Στήν Αμφιλοχία σήμερα ο επικεφαλής του συνδυασμού "Δημιουργία, ξανά!"

Επίσκεψη στους Δήμους Ακτίου Βόνιτσας και Αμφιλοχίας πραγματοποίησε σήμερα ο επικεφαλής του συνδυασμού "Δημιουργία, ξανά!" κ. Γιώργος Κοτρώνης
Στη συνάντηση με τον δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας κύριο Νίκο Σολδάτο, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής καθώς και την έλλειψη βασικών υποδομών που θα βοηθούσαν ώστε να μπορέσει ο τουρισμός να αποτελέσει τον βασικό πυλώνα ανάπτυξης. Ιδιαιτέρως, έγινε αναφορά στο πολιτικό αεροδρόμιο του Ακτίου και στην πρόσφατη πρόταση του δημάρχου για αξιοποίηση του μέσω μιας δημοτικής εταιρίας, καθώς και στο οδικό δίκτυο που υστερεί και αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη της περιοχής. Και για τα δύο θέματα ο κ. Κοτρώνης ανέφερε ότι είναι από τις πάγιες απόψεις του κόμματός του η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην κατασκευή και λειτουργία των υποδομών και πρότεινε μικτά σχήματα και με την συμμετοχή του δήμου.

Λίγο αργότερα έγινε η συνάντηση του κυρίου Κοτρώνη, ο οποίος συνοδευόταν αυτή την φορά από τον Ιωακείμ Σκόδρα μέλος της Δράσης, με τον δήμαρχο Αμφιλοχίας κύριο Κοιμίση. Στη συνάντηση που διήρκεσε πάνω από μία ώρα και έγινε σε πολυ καλό κλίμα, οι τρεις άντρες συζήτησαν θέματα που αφορούν στην τοπική αυτοδιοίκηση και τον τρόπο λειτουργίας της. Συμφώνησαν ότι θα πρέπει εκτός από πόρους, η Τ.Α. να ενισχυθεί και με εξουσίες. Αναφέρθηκε το παράδειγμα της κατασκευής της Εθνικής οδού, όπου σύμφωνα με το δήμαρχο η χάραξη, αλλά και το τρόπος κατασκευής δεν ελέγχονται από τον δήμο της κάθε περιοχής, δημιουργόντας πολλές φορές προβλήματα.  Τέλος αναφερθήκαν εκτενώς στην κτηνοτροφική παραγωγή που αποτελεί την παραγωγική βάση του δήμου, αλλά και το 2,5 % της εθνικής παραγωγής . Ο κύριος Κοιμίσης σημείωσε ότι πιστεύει πως η στήριξη του συγκεκριμένου τομέα και των εξαρτώμενων από αυτόν επιχειρήσεων όπως τα τυροκομεία και οι επιχειρήσεις εμπορίας κρέατος, θα οδηγήσει σταδιακά στην ανάπτυξη την περιοχή. Κλείνοντας ο κύριος Κοτρώνης ευχήθηκε να μπορέσει ο κάθε τόπος να βρει τα συγκριτικά του πλεονέκτηματα και να επενδύσει, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη και εργασία για όλους .


www.agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου