Παράταση 9 μήνες για στην ολοκλήρωση την παράκαμψη Αμφιλοχίας

Οδικός Άξονας Άκτιο-Αμβρακία: παράταση στην ολοκλήρωση του δυτικού τμήματος για το τέλος του 2013

Πλήρης επιβεβαίωση του άρθρου του ypodomes.com, στην κυκλοφορία η παράκαμψη Αμφιλοχίας στις αρχές του 2013


Πλήρης επιβεβαίωση του άρθρου του ypodomes.com  την προηγούμενη εβδομάδα για τα έργα του οδικού άξονα Άκτιο-Αμβρακία. Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών δόθηκε παράταση στη συνολική διάρκεια των έργων και συγκεκριμένα για το δυτικό τμήμα (Βόνιτσα- Άκτιο) κατά 9 μήνες.

Αυτό αποτελεί την επιβεβαίωση των γραφομένων μας για καθυστέρηση μερικών μηνών. Η καθυστέρηση όπως αναγράφεται άλλωστε και στην απόφαση του ΥΠΟΜΕΔΙ είναι στο δυτικό τμήμα που έχει ακόμα κάποια προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις και την ολοκλήρωση της μελέτης. Η ίδια η μελέτη πήρε και αυτή παράταση μέχρι το τέλος του έτους.

Το σκεπτικό από το Υπουργείο για την παράταση στην προθεσμία του έργου δόθηκε κατόπιν αιτήματος της εταιρείας ΑΕΓΕΚ που κατασκευάζει το έργο και η νέα καταληκτική ημερομηνία για όλο το έργο είναι στις 16 Δεκεμβρίου 2013, 9 μήνες αργότερα από την αρχική ημερομηνία ολοκλήρωσης.

Όπως είχαμε γράψει στο προηγούμενο άρθρο μας, το έργο θα αρχίσει να παραδίδεται από τα Ανατολικά προς τα Δυτικά με πρώτο τμήμα την παράκαμψη Αμφιλοχίας που θα είναι έτοιμη στις αρχές του 2013. Θα ακολουθήσει το επόμενο τμήμα λίγο αργότερα ενώ τα δύο τμήματα (περίπου το μισό έργο καθώς περιλαμβάνει τα 26 από τα 48 χιλιόμετρα) θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2013 σύμφωνα με το ανανεωμένο χρονοδιάγραμμα.

Οι απαλλοτριώσεις αποτελούσαν θέμα από την αρχή του έργου και παρά τις σημαντικές δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει όλη η εργολαβία, το έργο τρέχει με πολύ καλούς ρυθμούς, δεδομένης και της χρονικής αλλά και της οικονομικής συγκυρίας.

Θετικό είναι και το γεγονός της εξασφάλισης των 180.000.000 ευρώ από την Ε.Ε για την ολοκλήρωση του έργου που με την λειτουργία του θα γίνει άξονας ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.

Πηγή:www.ypodomes.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου