Ευρεία σύσκεψη ΠΑΣΟΚ με Πέτρο Ευθυμίου, απόψε στο Αγρίνιο


Ευρεία σύσκεψη ΠΑΣΟΚ με Πέτρο Ευθυμίου, απόψε στο Αγρίνιο  Με την συμμετοχή δεκάδων στελεχών από όλη την ΑιτωλοακαρνανίαΜε την συμμετοχή δεκάδων στελεχών από όλη την Αιτωλοακαρνανία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο σε ξενοδοχείο του Αγρινίου η ευρεία σύσκεψη για την οργάνωση του προεκλογικού αγώνα στον νομό. Κεντρικός ομιλητής στην σύσκεψη ήταν και πάλι ο πρώην υπουργός Πέτρος Ευθυμίου, ενώ συμμετείχαν οι περισσότεροι υποψήφιοι βουλευτές , δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, εκπρόσωποι δημοτικών οργανώσεων, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, συνεταιριστικά – συνδικαλιστικά στελέχη κτλ.
Εκτός από την ομιλία του κ. Ευθυμίου, ο οποίος περιέγραψε τους βασικούς άξονες της προεκλογικής τακτικής του ΠΑΣΟΚ, υπήρχαν και διεργασίες για την οργάνωση των κλιμακίων του κόμματος. Γενικά υπήρξε ικανοποίηση  αφού η αίθουσα του ξενοδοχείου ήταν κατάμεστη.


Στην ομιλία του ο κ. Ευθυμίου τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει ήδη την αυτοκριτική του προχωρώντας σε αλλαγή κατεύθυνσης αλλά και αλλαγή ηγεσίας. Αναφερόμενος στις θέσεις Σαμαρά – Τσίπρα, είπε πως εκφράζουν δυο σχολές και συγκεκριμένα εάν  θα είμαστε αξιοπρεπείς ή επιθετικοί ζητιάνοι. «Εμείς λέμε όχι στην λογική διαχείρισης του δανεισμού. Το ΠΑΣΟΚ  τους καλεί όλους να τοποθετηθούν για το πώς θα απαλλαγούμε από τις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια. Έχουμε εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση με απαλλαγή μέχρι το 2015».
Ο πρώην υπουργός και υπεύθυνος στον προεκλογικό αγώνα του ΠΑΣΟΚ στην Δυτική Ελλάδα σημείωσε πως καμιά δανειακή σύμβαση δεν περιορίζει την κυβέρνηση να παρέμβει σε μια σειρά καίριων ζητημάτων και αυτό το ΠΑΣΟΚ ήδη το κάνει με την κατάθεση της πρότασής του παράλληλα με τα έξι σημεία αναθεώρησης των συμβάσεων.  Τόνισε ακόμη πως το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ εγγυάται πολιτικές για μείωση της ανεργίας , μείωση των εισφορών και ενεργοποίηση των τραπεζών μέσα από δημόσιο έλεγχο για χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων.
Ο κ. Ευθυμίου άσκησε κριτική τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην ΝΔ, ότι δεν παίρνουν για βασικά θέματα όπως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. «Δεν έχουμε δικαίωμα να μπούμε στον δρόμο του τυχοδιωκτισμού , έναν δρόμο διπλά επικίνδυνο. Να πείσουμε ότι είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε μια σταθερή πορεία μέσα από μια κυβέρνηση που θα έχει  κορμό την κεντροαριστερά. Έχουμε μέτωπο με την δεξιά και ακροδεξιά (Χρυσή Αυγή – Καμμένος) . Πρέπει να σταθούμε απέναντι στο δίπολο που θέλει να δημιουργήσει ο κ. Σαμαράς, είπε ακόμη ο πρώην υπουργός, ολοκληρώνοντας πως τόσο ο κ. Σαμαρας όσο και ο κ. Τσίπρας  αναγνωρίζουν ότι η μόνη ελπίδα για την Ευρώπη είναι οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές .
«Το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνο το κόμμα που μαζί με τα άλλα σοσιαλιστικά κόμματα θα αλλάξει την ελπίδα της Ευρώπης», είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Ευθυμίου.
Αύριο αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατάρτιση των κλιμακίων και να καθοριστούν οι περιοδείες και οι κεντρικές προεκλογικές ομιλίες του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου